Matematik

sin og cos

26. oktober 2011 af crullee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er lidt i tvivl med dette spørgsmål

 

Et parcelhus har en taghældning på 30 grader. Huset er 8,0m bredt og 16,0m langt

 

 

C. hvad er tagetss areal når der er et udhæng på 0,5 meter i begge sider af huset og højden beregnede jeg til 2,3

jeg har regnet den ud men er bare usikker er det sådan 8*2,3/2??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af davidsh (Slettet)

Man må jo antage at taget består af to rektangler. Ergo er det bredde * længde * 2. Opgaven ligger vil i at finde ud af bredden og længden. Kan lige lave beregningerne hvis du har brug for hjælp til det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2011 af davidsh (Slettet)

her beregninger 

 

8 / 2m = 4m  (vi har jo to rektangler)

cos(30) * 4  (beregning af længden af en af rektanglerne på taget)

Og så vil jeg gerne vide om tagudhænget er 0.5m langt eller går 0.5 m væk fra huset, men her antager jeg at det er 0.5m langt.

i hvert fald:( (cos(30) * 4) + 0.5m) *16m * 2m


Svar #3
26. oktober 2011 af crullee (Slettet)

altså det går udover huset..

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af davidsh (Slettet)

0.5 m? i så fald skal man også lige sig cos(30) 0.5 og lægge det til bredden


Svar #5
26. oktober 2011 af crullee (Slettet)

okey mange tak:)))

 


Svar #6
26. oktober 2011 af crullee (Slettet)

det skulle gerne give 126,85 i alt ikke:)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tagets ene side er hypotenusen i en retvinklet trekant, hvis ene katete er 4m og hvis hosliggende vinkel er 30º . Den "komplicerede" side i et af de to tagrektangler har da længden

4m/cos(30º) + 0,5m ,

så hele tagets areal (2 rektangler) er

A = 2·16m·(4m/cos(30º) + 0,5m) = 160,80m2


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2011 af davidsh (Slettet)

Ja, min fejl... Man kan vel hurtigt komme til at bøvle rundt i det :) Dog synes jeg det med udhænget er lidt dårligt defineret da det jo kan forstås på to måder. Enten er udhænget 0.5 meter langt ellers går udhænget 0.5 meter ud over huset, selvom det jo dog lyder som om udhænget er 0.5 meter langt


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Opgaven kørte i en anden tråd for et par uger siden, hvor tegningen, der hører til opgaven, også blev stillet til rådighed. Heraf fremgår det også, at udhænget bidrager til tagsidens længde med 0,5m.


Skriv et svar til: sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.