Matematik

sin og cos!!!!

26. oktober 2011 af crullee (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej har lige noget jeg ikke kan finde ud vil ikke nok hjælpe mig:D

en 5 meter lang stige stilles skråt op ad en mur afstanden mellem stigens fod og muren er 1,1 meter

A: hvor langt når stigen op ad muren?

B: hvor stor er den vinkel stigen danner med den vandrette underlag?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Stigen er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er afstanden fra stigens fod til muren, og hvis anden katete er den ønskede længde op ad muren.


Svar #2
26. oktober 2011 af crullee (Slettet)

jeg forstår det ikke helt hvilken formel er det præcist jeg skal bruge:)??

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2011 af maria-ks (Slettet)

Pythagoras sætning


Svar #4
26. oktober 2011 af crullee (Slettet)

5¨2+1,12  sådan? eller hvordan skal det gøres:)?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, stigen er jo hypotenusen. c = 5, og a = 1,1 , så

b2 = c2 - a2 = 52 - 1,12


Svar #6
26. oktober 2011 af crullee (Slettet)

nåår okey nu forstår jeg:) altså 52-1,1= 23,79


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er b2 .


Svar #8
26. oktober 2011 af crullee (Slettet)

så skal der divideres med 2?


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. oktober 2011 af PeterValberg


Hvis du kender b2 og skal bestemme b skal du bruge kvadratroden....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sin og cos!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.