Matematik

Sammensat funktion

27. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen forklare hvorfor f(x)=x*ln(x) differentieret er x+ln(x)?

 

VH


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2011 af mathon

der menes vel
                     Kan nogen forklare hvorfor f(x) = x*ln(x) differentieret er 1+ln(x)?

 

................
   
        
i øvrigt er det differentiation af funktionsprodukt og ikke af sammensat funktion


Svar #2
27. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet)

Ja der var vist lige en skrivefejl....sorry


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af mathon

                 (f(x)·g(x)) ' = f '(x)·g(x)  +  f(x)·g '(x)

                 (x·ln(x)) ' =1·ln(x)  +  x·(1/x)     = ln(x) + 1 = 1+ ln(x)           xR+


Svar #4
27. oktober 2011 af bonzoadam (Slettet)

Selvfølgelig...det er lidt svært at se forskellen:-)


Skriv et svar til: Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.