Matematik

Mat, HJÆLP! Er det rigtigt?

27. oktober 2011 af Stinee1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tabellen nedenfor viser tiderne for verdensrekorderne i maratonløb (målt i sekunder) for mænd i perioden 1981 – 2007
 

År 1981 1984 1985 1988 1998 1999 2002 2003 2007
Tid 7698 7685 7632 7610 7565 7542 7538 7495 7466

Udviklingen i verdensrekorderne for en maraton i perioden 1981 – 2007 kan beskrives ved en model af typen W(t)=at+b, hvor t betegner tiden målt i år efter 1981, og W betegner verdensrekorden målt i sekunder.
Bestem tallene a og b.

 

Mit bud:

For at bestemme a og b bruger jeg a og b formlen i lineær sammenhæng:
a formel: (y2-y1)/(x2-x1)=(7466-7698)/(2007-1981) = −8.92308
b formel: y1-ax1=7698-(−8.92308)*1981 = 25374.6


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af NejTilSvampe

du skal bruge lineær regression på din lommeregner eller excel etc.


Svar #2
27. oktober 2011 af Stinee1 (Slettet)

mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2011 af PeterValberg

Hvilken lommeregner eller program (altså CAS-værktøj) bruger du ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. oktober 2011 af Stinee1 (Slettet)

Jeg bruger nSpire


Svar #5
27. oktober 2011 af Stinee1 (Slettet)

En person indsætter 30000 kr. på en konto med en fast årlig rente på 2,3%
a) Bestem beløbet på kontoen efter 4 år.
b) B) Hvor mange år går der i alt, før beløbet kommer over 35000kr?

Jeg får et forkert svar ):


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2011 af PeterValberg

prøv lige at se vedhæftede screendump fra TI-nspire CAS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:regression_tinspire.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2011 af PeterValberg

#5
En fast procentvis tilvækst pr. tidsenhed kan beskrives med en eksponentiel funktion,
der følger modellen:

f(t) = b·at = b·(1+r)t  hvor vækstraten r = p%/100)

altså:

f(t) = 30000·(1+2,3/100)t = 30000·1,023t      ,hvor t er antal år (terminer)

a) indsæt t = 4

b) sæt f(t) = 35000 og løs for t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
27. oktober 2011 af Stinee1 (Slettet)

Ta for hjælpen!(:


Skriv et svar til: Mat, HJÆLP! Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.