Matematik

Cyllinder rumfang.

27. oktober 2011 af juli004g (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, vi har fået en opg. hvor vi skal finde rumfanget af en cylinder.
Jeg har et kvadrat på 20 gange 20 cm. jeg skal finde ud af hvad rumfanget er hvis jeg laver det til en cylinder (skal være en tagrende) pleas hjælp:-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2011 af SuneChr

Foldes cylinderen ud til et kvadrat 20 x 20 cm, fås omkredsen 20 cm og højden 20 cm.

Cylinderens omkreds = 2·π·r        Vi har så     2·π·r = 20        r = 10 / π

Rumfang  =  π·r2·h   =  π ·(10 / π)2·20   Reducér da dette udtryk for cylinderens rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2011 af mathon

forestil dig, at det er et stykke tyndt pap.

           når du folder det til et rør = cylinder

           bliver omkredsen af cylinderen
                                                                             2·π·r = 20              længdemål i cm
hvoraf
                                                                             π·r = 10

          rumfanget
                                 Vcyl = længde gange cirkelflade

                                 Vcyl = L·π·r2  =  (L/π)·(π2·r2)  =  (L/π)·(π·r)2

                                 Vcyl = (20/π)·(10)2  =  (20/π)·100 = 2000/π ≈ 636,62 cm3 

                            


Skriv et svar til: Cyllinder rumfang.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.