Kemi

Borsyre og HCl, reaktion

28. oktober 2011 af AnneJensen91 (Slettet)

Hej!

Forsøger at hjælpe en veninde med en kemiopgave, men vi er lidt i tvivl om, om vi er nået frem til det rigtige. Vi har følgende: 

En pufferopløsning indeholder 0,00214 mol borsyre, H3BO3, og 0,00286 mol dihydrogenborat pr. 100 mL opløsning. Det oplyses, at borsyrens trepKs-værdier er pKs1=9,14 , pKs2 = 12,74 og pKs3 = 13,80.

a) Beregn pufferopløsningens pH: Her har vi brugt pufferligningen og får pH = 9,14 + log(0,00286/0,00214) = 9,266.

100 mL af pufferopløsningen tilsættes 0,250 mL 1,00 M HCl.

b) Opskriv reaktionen: Vores foreslag er H3BO3 + 2H2BO3- + HCl ⇒ 2H3BO3 + H2BO3- + Cl+. Er dette korrekt? 

 

/Anne :-)


Skriv et svar til: Borsyre og HCl, reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.