Matematik

Finde f'(x0) når x0 = 0?

30. oktober 2011 af Jeybie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en ligning, der lyder: f(x) = ½ x2 + 1 og x0 = 0..

Ud fra det skal jeg beregne f´(x0).

Jeg ved godt, at f(x0) = 0

Men for at finde f´(x0) skal man jo bruge formlen f´(x0) = 2*a*x0+b 

2*a*x0 må være 0, da man ganger med 0, men man ved vel ikke hvad b er? man ved at b*x0 = 0 - men alt man ganger med 0 bliver jo 0.. Så b kunne jo i realiteten være alt? Kan man på en måde beregne b når x0 =0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af AskTheAfghan

f(x0) = 1/2 x02 + 1       ⇔       f '(x0) = x0            , så  f '(0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

f(x0) er da ikke 0 ; f(x0) = f(0) = (1/2)·02 + 1 = 1


Svar #3
30. oktober 2011 af Jeybie (Slettet)

#2

Det var lige en bommert fra min side.. Men kan man overhovedet beregne f´(x0), når man ikke kender b?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad mener du med, at du ikke kender b? Du kender da alle koefficienterne i 2.-gradspolynomiet. Du skal bare åbne øjnene. Selvfølgelig kan man beregne f'(x), når man kender f(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. oktober 2011 af AskTheAfghan

f(x0) = ax02 + bx0 + c                  f(0)  = 1

f '(x0) = 2ax0 + b                        f '(0) = 0


Svar #6
31. oktober 2011 af Jeybie (Slettet)

Tak for svar.. Jeg lavede bare en kæmpe brøler :)


Skriv et svar til: Finde f'(x0) når x0 = 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.