Matematik

funktion - hjælp!

02. november 2011 af nannabetak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :-)

 

jeg er blevet stillet en opgave, men mine matematiske evner rækker virkelig ikke langt!! så jeg vil spørge jer herinde, om der er en der kan sætte sig ned og trin for trin forklare mig hvordan jeg løser opgaven, da jeg virkelig er på bar bund. det kan virke lidt åndsvagt at jeg "ikke engang" er i stand til at løse den, men min lærer kunne lige så godt tale russisk til mig.

 

1
En funktion f er givet ved
f (x)= x3−4,5x2 −30x+30 .
a) Bestem funktionens nulpunkter.
b) Bestem f ′(x) , og bestem monotoniforholdene for f .
 

 

dette er opgaven, håber en kan hjælpe!! (-:

god aften!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

I a) skal man løse ligningen f(x) = 0 , dvs x3 - (9/2)x2 - 30x + 30 = 0

I b) skal man beregne f'(x) og undersøge fortegnsvariationen for f'(x) .


Svar #2
03. november 2011 af nannabetak (Slettet)

tak for hjælpen, hvor kommer (9/2) fra?


Skriv et svar til: funktion - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.