Matematik

iltmolekylers fart ved temp. hjæælp!

02. november 2011 af sansas

Nedenstående tabel viser fordelingen af nogle iltmolekylers fart ved en temperatur på 0 grader.

iltmolekylers 0-200 200-400 400-600 600-800 800-1000
fart m/sek

procentdel 11 38 34,5 15,5 1


Tegn sumkurven og bestem hvor stor en procentdel, der har en fart på over 700 m/sek.

Jeg har tegnet sumkurven og jeg mangler så kun, at bestemme hvor stor en procentdel, der har en fart på over 750 m/sek.

Er der nogen som kan hjælpe mig med det? På forhånd tak.

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af WHiP (Slettet)

du aflæser 750 m/sek. herefter går du op og er hvor stor en procentdel det er, dette procenttal vil så sige noget om hvor mange molekyler der har en hastighed på 750m/sek eller derunder. For at finde dem der har en højere hastighed så skal du sige 100%-P, hvor P er procenten du har aflæst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af WHiP (Slettet)

Hvis det lyder som ren volapyk så må du endelig sige til.


Svar #3
02. november 2011 af sansas

det var 700 m/s ... skrev lige forkert :/

Men jaaa.. når jeg aflæser det bliver det 0.9 .... så 100-0.9 =99.1 %

??? hmm


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af WHiP (Slettet)

Enten skal P skrives som procent eller også skal 100% skrives som decimal tal.


Svar #5
02. november 2011 af sansas

Hvordan ?? vis mig det lig.. tusinde tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2011 af WHiP (Slettet)

100%-P%=x, Eller 1-P=x

Det er bare det jeg mener. Hvis du stadig ikke er helt med så må du lige vedhæfte din sumkurve (DEN SKAL VærE LÆSEBAR!) og så må jeg lige hejle dig igennem :)


Svar #7
02. november 2011 af sansas

Okay så 1-0.9

Hvilket giver 0.1 :)

0.1*100 =10%

eller ??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2011 af WHiP (Slettet)

det er selvfølgelig en smagssag hvordan man aflæser men ja det er rigtigt.


Svar #9
02. november 2011 af sansas

jeg tager lige et screenshot af min sumkurve og så kan du afgøre :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. november 2011 af WHiP (Slettet)

Jeg brugte et program til at aflæse og den sagde 0,91, men jeg ramte heller ikke de 700 præcist og jeg ramte heller ikke stregen ordentligt, jeg har heller ikke sagt det du har gjort er forkert. Dit resultat er skam rigtigt :)


Svar #12
02. november 2011 af sansas

Sådan !! :) Det lyder godt :)


Skriv et svar til: iltmolekylers fart ved temp. hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.