Matematik

Potens funktioner

03. november 2011 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for lidt hjælp med en opgave.

Jeg sidder med en opgave hvor jeg har fået forskrifen y=131,8 * x^-2,5

x = bredden i meter og y = afstanden i meter.

1) Bestem afstanden på spærrene for 8 meter bredt tag.

svar: 8 ind på x's plads .. y = 131,8 * 8^-2,5 = 0,72899014 meter.


Næste spørgsmål lyder således.

2) Et firma bygger to typehusem A, og B.
Taget på typehus A er 25% bredere end på typehus B.

Hvor mange procent er afstanden mellem spærene på typehus A mindre end typehus B?

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal gribe den an?


på forhånd tak - ilubabs :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af mathon

2)                

                                                           y2/y1 = (x2/x1)-2,5

                                                           y2/y1 = 1,25-2,5 = 0,572433

relativ afstandsændring
                                                          (y2-y1)/y1 = (y2/y1) - 1 = 0,572433 - 1 = -0,4276

procentisk afstandsændring
                                                          ((y2-y1)/y1)·100% = -0,4276·100% = -42,76%
 

afstanden mellem spærene på typehus A er 42,76% mindre end typehus B


Svar #2
03. november 2011 af ilubabs (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Potens funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.