Fysik

elektricitet HASTER TAK!

04. november 2011 af Technology (Slettet)

hej jeg har brug for hjælp til disse opgaver. Det haster:

b) Bestem den  mindste værdi, voltmetret viser, når den variable resistor varieres mellem 0 Ohm og 2 Ohm?

mit problem er her at jeg mangler en information (en effekt eller en strømstyrke) Kan den udregnes på en anden måde end joules eller ohms lov?

c) Gennem hvilken af de viste resistorer er strømstyrken mindst? Det må jo være igennem 5 Ohm
Beregn denne strømstyrke. Igen mangler jeg en information.
Tusinde tak på forhånd!

Vedhæftet fil: kradsninger.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
04. november 2011 af mathon

 

a)
             serieforbundne modstande deler polspændingen i modstandstallenes forhold

mindste spændingsmåling
                                                        (3/5) · (5 V) = 3 V


Svar #2
04. november 2011 af Technology (Slettet)

Hvorfor 3/5 vi skal jo også tage højde for den nye resistans (den variable) Tusinde tak for dit lynhurtige svar


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Du ved, at spændingsfaldet er 5 V over de (3Ω + xΩ) der er forbundet i serie. Det er så ren forholdstalsregning, hvor meget spændingsfaldet bliver over de 3Ω .

c) Beregn ækvivalentmodstanden af de tre parallelt forbundne modstande. Det er så igen ren forholdstalsregning at fordele de 4,5V over de tre serieforbundne modstande.


Svar #4
04. november 2011 af Technology (Slettet)

Bliver det så ikke 2/3 ·  5V i første opgave?

c) ækvivalentmodstanden får jeg til 0,923 Ohm.

0,923/1/5=0,1846

Hvis vi skal finde spændingen skal vi så gange 0,1846 * 4,5V?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2011 af mathon

b)

                                    1 Ω         2 Ω         3 Ω         4 Ω         5 Ω
spænding i V:               0,65         0,6         0,6         0,6          3,25
strømstyrke i A:            0,65         0,3          0,2        0,15        0,65


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ækvivalensmodstanden er (12/13) Ω . De 4,5 V fordeles derfor over 1Ω , (12/13)Ω , og 5Ω , så der bliver et spændingsfald på

( 5/(1 + (12/13) + 5) ) ·4,5 V over modstanden på 5Ω . Strømstyrken gennem denne modstand er da

I = ( 5/(1 + 12/13 + 5) ) ·4,5 V / 5Ω = (13/90)·4,5 A = 0,65 A


Svar #7
04. november 2011 af Technology (Slettet)

endelig forstår jeg! Tusinde tak andersen!

jeg har et spørgsmål til mathons beregning af den mindste spændingsmåling:

Du dividerer den ene modstand med summen af de to modstande og ganger med 5,0V?


Skriv et svar til: elektricitet HASTER TAK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.