Fysik

a) Hvor stor en brøkdel af en korkprop rumfang vil synke ned i vand? I sprit? Densiteten for kork kan sættes til 0,17g/cm3.

06. november 2011 af mira4100 (Slettet)

Hej .

Jeg kan ikke finde ud af at beregne den.. 

 

a) Hvor stor en brøkdel af en korkprop rumfang vil synke ned i vand? I sprit? Densiteten for kork kan sættes til 0,17g/cm3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Archimedes' lov. Når proppen flyder, fortrænger den netop en væskemængde, hvis tyngde svarer til tyngden på proppen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2011 af mathon

vektorligningen

                                                 Fop = -Vunder·ρsprit·g  =  -V·ρkork·g

hvoraf
størrelsesligningen
                                                 Fop = Vunder·ρsprit·g  =  V·ρkork·g

                                                 Vunder·ρsprit  =  V·ρkork

                                                 Vunder / V = ρkork / ρsprit = 0,17 / 0,79  =  21,519 / 100 21,5%


Skriv et svar til: a) Hvor stor en brøkdel af en korkprop rumfang vil synke ned i vand? I sprit? Densiteten for kork kan sættes til 0,17g/cm3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.