Matematik

Optimering af fire sidet pyramide.

06. november 2011 af jkristensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et problem med en firesidet pyramide som vil have vores grundlinje giver 0.

Jeg har tilføjet mit problem i den vedhæftede fil.

 

Vores pyramide må rumme 250cl. Ud fra det skal jeg finde ud af hvad længden har.

Jeg forstår bare ikke, hvorfor den vil have det til at give 0, for det kan jeg ikke bruge til noget.

 

Den uafhngige variable kalder jeg g.


Rumfanget af pyramiden
V= (1)/(3) *h*g

V := 250cm^3

Den samlede overflade areal af pyramiden kan beregnes ved:
O=4*0.5*h*g + s^2

Jeg udtrykker den ene variable. jeg har solvet for at finde formlen til højden.

solve(1/3 *h*g=250, h) = h= 750/g

Det hele skal stadig være positivt

Jeg udtrkket den afhngige variable ved den øvrige variable.

O=4*0.5*h*g + s^2 | h= 750/g = O = s^2 + 1500

Jeg vil deferencerer den

Om(g) :=  d/dx (O(g))

Så solver jeg den igen for at finde ud af hvad g er:

solve(Om(g)=0, g)) = true.

Før sagde den 0, nu siger den true, og det kan jeg ikke rigtig bruge til noget.

Mvh. Jon.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det vil hjælpe at vedlægge opgaven.


Svar #2
06. november 2011 af jkristensen (Slettet)

Ja, den gad ikke vedlægge mit .tii dokument, så den smed kun mit indlæg ind,, men, så jeg har redigeret mit indlæg :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0 #2

Hvis h er pyramidens højde, og g er dens grundflade, hvordan kan h·g så indgå i udtrykket for overfladearealet?


Svar #4
06. november 2011 af jkristensen (Slettet)

Jeg fandt en formel som siger at det samlede grundfladeareal for en pyramide er:

A= 4*½*g*h+s^2 - Så den er jeg gået ud fra passer for en fire sidet pyramide.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, men det er jo ikke pyramidens højde og grundflade, der figurerer i den formel. Der er tale om højde og grundlinie i en af sidetrekanterne. De skal så udtrykkes ved pyramidens sidelængde og højde.


Svar #6
06. november 2011 af jkristensen (Slettet)

#5

Hvordan kan man så udtrykke det ved en formel?
Jeg kan umiddelbart ikke lige se hvordan det skal kunne gøres så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Pyramidens sidelængde s er jo grundlinien i en af sidetrekanterne. Benyt Pythagoras til at udtrykke højden i en sidetrekant ved pyramidens sidelængde og pyramidens højde.


Svar #8
06. november 2011 af jkristensen (Slettet)

Tak for hjælpen Andersen11, det prøver jeg lige :)


Skriv et svar til: Optimering af fire sidet pyramide.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.