Matematik

en formel?

08. november 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Skal finde en formel i denne opgave som skal beregne hvor meget saltvand der er til bage efter x antal minutter?

Kan ikke komme frem til hvilken formel det er jeg skal bruge?

Håber på lidt hjælp :)?

 

Vedhæftet fil: opg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2011 af PeterValberg

Der er tale om en lineær funktion, da det er en fast mængde saltvand, som patienten får doseret pr. minut.

Du har faktisk fået oplyst to punkter på den graf, som kan tegnes over hvordan flaskens indhold reduceres:

(x1,y1) = (30,790) og (x2,y2) = (60,655)

modellen for en lineær funktion er som bekendt:  y = f(x) = ax + b

hvor hældningskoefficienten a kan bestemmes således:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

konstanten b kan efterfølgende bestemmes ved indsættelse af den fundne værdi for a samt ét af de kendte punkters koordinater i modellen for den lineære funktion.

b er forøvrigt værdien for y, når x er 0 eller udtrykt anderledes: f(0) = b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. november 2011 af prutprut (Slettet)

okay, jamen så er jeg med :)

mange tak for dit svar!


Skriv et svar til: en formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.