Matematik

Den generelle differentialligning

09. november 2011 af hh2410 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal give en forklaring af hvilke fænomener/beskrivelser af naturen den generelle differentialligning beskriver - herunder hvorfor den generelle differentialligning ser ud som den gør..

 

Jeg skal givet et eksempel om væksten af kaniner på en ø.. Men det jeg nu mangler er at skrive hvorfor den generelle differentialligning ser du som den gør.

Nogen, der har lyst til at hjælpe?

 

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med "den generelle differentialligning"?


Svar #2
09. november 2011 af hh2410 (Slettet)

Den her differentialligning:

dy/(y*dx) = k

:)


Svar #3
09. november 2011 af hh2410 (Slettet)

 

( 1/y * dy/dx = k  )


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Altså differentialligningen y' = k·y . Det var jo ikke nemt at vide, at den ligning kaldes "den generelle differentialligning" i din sammenhæng. Det er en ligning, der beskriver eksponentiel vækst eller eksponentielt henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2011 af NejTilSvampe

Men væksten af kaniner på en ø er nærmere en logistisk model.


Skriv et svar til: Den generelle differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.