Matematik

andengradspolynomier i faktorer

10. november 2011 af Mimisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opløs hvis det er muligt, følgende andengradspolynomier i faktorer:

f1(x)=2x^2+12x+18  

 

hvordan gør man det??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af mathon

                 
                              f(x) = a(x-rod1)·(x-rod2)       forudsat at rødder/dobbeltrod findes


Svar #2
10. november 2011 af Mimisk (Slettet)

kan det passe det giver 0 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af mathon

       f(x) = 2(x2+6x+9) = 2(x2 + 2·x·3 + 32)

     summen af to kvadrattal og det dobbelte produkt af deres rødder - siger det dig noget?


Skriv et svar til: andengradspolynomier i faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.