Matematik

konstanter

10. november 2011 af uiouio (Slettet)

I en model antages det, at udviklingen i den gennemsnitlige årlige mælkeydelse pr. ko i
Danmark i perioden 1975-2008 kan beskrives ved en funktion af typen
m(t)=124t +4783 ,
hvor m(t) betegner den gennemsnitlige årlige mælkeydelse pr. ko (målt i kg) i
Danmark t år efter 1975.

Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i den gennemsnitlige
årlige mælkeydelse pr. ko i Danmark i perioden 1975-2008.

 

a = hældningskoff.

b = skæring med y-aksen

men hvad siger konstanterne`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

b beskriver hvor mange køer der er til tiden 0, altså hvor mange køer har man til at starte med i 1975.

a beskriver hvor meget antallet af køer stiger med når t vokser med 1.


Svar #2
10. november 2011 af uiouio (Slettet)

hvad mener du med, når t vokser med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

Hvis t vokser med 1 så vokser antallet af køer med 124 køer på et år.


Svar #4
10. november 2011 af uiouio (Slettet)

så hvert år vokser t med 124 køer???


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3, #4

Der er ikke tale om antal køer, men om den gennemsnitlige årlige mælkeydelse pr. ko . Læs nu opgaveteksten igennem igen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2012 af ak08 (Slettet)

Han skrev på: på 1 år, hvor t vokser med 1,  vokser mælkeydelse pr. ko med 124 kg. 

 


Skriv et svar til: konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.