Fysik

Intensitet af stråling i afstand r fra et ojekt

11. november 2011 af lolvagn (Slettet)

Er der en der kan svare mig på dette spørgsmål?

Forklar hvorfor intensiteten af stråling i en afstand r fra et objekt, der udsender lige meget lys i alle retning bliver

I= L/4*pi*r^2

Hvor L er den totale effekt af stråling der udsendes?.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2011 af mathon

fordi strålingsenergien udsendes radiært og fordeles jævnt over hele overfladen Akugle
hvor
                               Akugle = 4π·r2

derved bliver
strålingsintensiteten
i afstanden r
                                       I(r) = L / (4π·r2) = (L/4π) · r -2


Skriv et svar til: Intensitet af stråling i afstand r fra et ojekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.