Matematik

Kuglen - Radius, overfladeareal og massefylde

13. november 2011 af Ande80 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis en kugle har radius r, er rumfanget (volumenet) V af kuglen

V = 4/3 * 3,14 * r^3

og overfladearealet O er

O = 4 *3,14 * r^2

En kugleformet gasbeholder skal rumme 25 m^3 gas.

a) Hvilken radius skal beholderen have?
b) Hvilket overfladeareal får beholderen?
c) Beholderen skal fremstilles af stål med en tykkelse på 4 mm.

Massefylden af stålet er 7,7 · 103 kg/m3. Bestem en omtrentlig
masse for beholderen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Isoler r i formlen for V = (4π/3)·r3 .

b) Når r er fundet, beregnes overfladearealet.

c) Beregn forskellen i rumfangene mellem en kugle med radius r og en kugle med radius (r+4mm) . Denne rumfangsforskel multipliceres så med stålets massefylde.


Svar #2
15. november 2011 af Ande80 (Slettet)

Nu kommer jeg lige med et dumt spøtgsmål. Hvordan isolerer man r^3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man isolerer r3 ved at gange ligningen for V med 3/(4π) . Man isolerer dernæst r ved at uddrage kubikroden på hver side.


Skriv et svar til: Kuglen - Radius, overfladeareal og massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.