Matematik

differentiere ln(y) i forhold til x?

14. november 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

har fået opgaven til at sku finde de partielle afledede

f(x,y)=x^2 * ln(y)

df/dx =  2x * ?

 

hvad bliver ln(y) differentieret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis y ikke afhænger af x, er ln(y) blot en konstant faktor i funktionen, så

∂f/∂x = 2x·ln(y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af mathon

   

                   fx = ln(y)·2x                        fxx = 2ln(y)

                   fy = x2·(1/y)                        fyy = -x2/y2

                                         fxy = 2x/y


Svar #3
14. november 2011 af ansigtet (Slettet)

okey så havde jeg ret... tusinde taak


Skriv et svar til: differentiere ln(y) i forhold til x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.