Kemi

Rettelse af lille opg. om pH

15. november 2011 af nudensnugnu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan fortælle mig om dette er korrekt:

Man har en opløsning med ( H3O+) = 4,6 *  10-9 M
a) Beregn pH.

pH= -log  = -log(4,6 *10-9) = 8,3


b) Er oplsønigen sur eller basisk?
Basisk, da den er over 7.

 

c) Beregn (OH-)  i opløsningen.
OH-  = 1,0*10^-14  = 1,0 *10^-14   = 0,00001 M
                 H3O+           4,6 * 10^-9

 

Det er mest det sidste jeg er i tvivl om. Skal det ikke skrives som 1 * 10-X ??

 

og er der en der kan fortælle mig hvordan man tager logaritmen på et tal på en ti-89'er? Det er et par år siden jeg har brugt den, og har helt glemt hvordan man gør. 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2011 af mathon

 

                 ...find log( under catalog


Svar #2
15. november 2011 af nudensnugnu (Slettet)

Tak. 

Er opgaverne korrekte? 

 

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. november 2011 af mathon

 

                [OH- ] = (10-14) / (4,6·10-9)  = 2,17·10-6

eller
                [OH- ] = 10-pOH  =  10-(14-pH) = 10-(14-8,3) = 2,0·10-6             forskellen skyldes afrunding af
                                                                                                         pH = 8,33724 til 8,3


Svar #4
16. november 2011 af nudensnugnu (Slettet)

Ok. mange tak. 

 

Er min lommeregner forkert indstilles når den skriver 0,000002 som resultatet til ovenstående? 

Jeg mener man kan gå ind og ændre det et sted, men jeg har glemt alt om hvordan man gør.

 

Skriv et svar til: Rettelse af lille opg. om pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.