Matematik

eksponential funktionen -.-

15. november 2011 af SineJespersen01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

heeej alle!!

jeg håber virkelig at der er en der kan hjælpe mig med denne opgave:

En voksende eksponentiel udvikling har en begyndelsesværdi på 200 og en vækstrate på 11%. Opstil en ligning for den eksponentielle udvikling og bestem x -værdien hørende til hver af y -værdierne 150 og 250. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem koefficienterne a og b i modellen y = f(x) = b·ax ud fra de givne oplysninger. Benyt dernæst modellen til at løse ligningerne

f(x) = 150 , og f(x) = 250 .


Svar #2
15. november 2011 af SineJespersen01 (Slettet)

er x altid nul i eksponential funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2011 af mathon

          når vækstraten er 11%
er
          fremskrivningsfaktoren a = 1,11


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, x er den uafhængige variable .


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. november 2011 af NeFaX (Slettet)

Du skal først som #1 skriver finde formlen ud fra de givne informationer.

Du ved startværdien er 200, hvilket betyder at b = 200. Væksten er på 11%, hvilket betyder a = 1,11.

Derfor hedder din fuktion y=200*1,11x

Nu skal du så finde x-værdierne for f(x) = 150 og f(x) 250. Hvilket gøres ved at sætte henholdsvis 150 og 250 ind på y's plads i ligningen også finde x.

150=200*1,11x

x=-2,76

250=200*1,11x

x=2,14

 


Skriv et svar til: eksponential funktionen -.-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.