Matematik

løs funktion med jernklods

16. november 2011 af mettespansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

En jernklods opvarmes og akøles derefter af luften. Afkølingen kan skrives ved funktionen:

A(t)=20+88*0,95^t, t ≥ 0.

Hvor afkølingen påbegyndes til t = 0 og a(t) er klodsens temp målt i grader til tiden t.

Hvilken temp blev jernklodsen opvarmet til?

Jeg har set mig blind på den :(  


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Det handler om at beregne A(0) .


Svar #2
16. november 2011 af mettespansk (Slettet)

skal jeg så også sætte 0 ind over 0,95, så det bliver 0,95^0


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
16. november 2011 af mettespansk (Slettet)

Til hvilket tidspunkt er er jernklodsens temp 200 grader? Hvor skal jeg så sætte det ind henne


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2011 af mathon

 

               A(0)=20+88·0,950  =  20 + 88·1  =  108       

når jernklodsens temperatur før afkølingens påbegyndelse er 108 grader,
kan den på intet tidspunkt antage temperaturen 200 grader.


Skriv et svar til: løs funktion med jernklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.