Kemi

Beregning af molære koncentration

18. november 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Hvis man har 20 liter øl med  3,1149% alkohol, hvordan finder man så den molære koncentration?

Jeg ved at alkohol vejer ca. 46g/mol. Men jeg ved jo hverken hvor mange mol jeg har eller hvor mange gram. Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
18. november 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Jeg fandt selv ud af det. Man bruger Rho*V = masse


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2011 af mathon

afhængigt af, om de 3,1149% er vol- eller masseprocent


Svar #3
18. november 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Det var volume procent


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2011 af mathon

 

          ethanol
                           n = 0,031149·(20 L)·(0,79 kg/L) / (0,04607 kg/mol) = 10,6827 mol

                           c = (10,6827 mol) / (20 L) ≈ 0,534 M


Skriv et svar til: Beregning af molære koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.