Kemi

Koncentration af base

18. november 2011 af janehansen2011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en titrering af 0,01 M vandig opløsning af phosphersyre. Til at starte med havde jeg 100 ml opløsning. Jeg titrerede med 0,1 M NaOH. Jeg skal finde koncentrationen af hydrogenphosphat når der er tilsat 30 ml base. jeg skal beregne det sidste ækvilienspunkt, men for at gøre det skal jeg bruge formlen:

pOH = 0.5(1,62--log(Cb))

hvordan finder jeg denne koncentration.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2011 af mathon

pKb1 = 11,8
pKb2 = 6,8
pKb3= 1,8
 

                     pOH = 0.5(1,8 - log(cb))

                     2pOH = 1,8 - log(cb)

                     log(cb) = 1,8 - 2pOH

                     cb = 101,8 - 2pOH


Skriv et svar til: Koncentration af base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.