Matematik
funktioner
Hej vil gerne have noget hjælp med denne opgave hvis der lige er nogen der har tid :)
jeg har fået opgivet en funktion : f(x)=sqrt(2)*sin(4x)
a. Beregn ligningen for en af de tangenter, der tangerer grafen i punkt (x, 1).
b. Beregn den eksakte værdi af arealet af det skraverede område
er rimeligt lost ved begge to
På forhånd tak :)
Svar #1
19. november 2011 af Danielriis (Slettet)
a) Brug formlen for tangentligningen.
b) Det skraverede område? Ud fra dine informationer er det umuligt at finde ud af, hvilket område der er skraveret og derfor også at regne det ud.
Svar #2
19. november 2011 af malthe0326 (Slettet)
Havede faktisk også dette billede nu du siger det :)
http://imageshack.us/photo/my-images/823/opgbillede.png/
Svar #3
19. november 2011 af Danielriis (Slettet)
godt så.
Opgaven handler om integration. Men for at integrere skal du kende de to skæringspunkter (du kender kun 0) derfor skal du løse ligningen mht. X i intervallet [0;1] når du finder X-værdien som er den øvre værdi i integralet, er det blot at løse det bestemte integrale: 0∫x f dx hvor f er ligningens funktion.
Svar #5
19. november 2011 af malthe0326 (Slettet)
hmm i opgave a har jeg gjort sådan her men synes ikke at det ser rigtigt ud
f'(x0)(x-x0)+f(x0)
f'(x0) =4*cos(4*x)
X0 =1
f(x0) = sqrt(2)*sin(4*1)=0,0986505512322647
(4*cos(4*x))*(x-1)+0,09865
?
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
