Fysik

Beregn energi mængde ved opvarmning

20. november 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har svært ved følgende formel:

En dyppekoger med effekten 60W opvarmer 400 g vand. Starttemperaturen er 5 grader Celcius. Beregn energien der skal tilføres for at opvarme vandet til 10 grader Celsius.

 

Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen: Q=m*c*delta T, men ved ikke hvordan jeg skal komme frem til tiden...!


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2011 af mathon

 

                                                 E = m·c·ΔT

                                                 E = (0,400 kg) · (4,186 kJ·kg-1·K-1) · (5 K)

 

                                                    


Svar #2
20. november 2011 af Vinstrup (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregn energi mængde ved opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.