Matematik

At isolere r! Help

21. november 2011 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

 

Er der nogle der vil hjælpe med at isolere r i dette stykke? :-) 

1000 = 3/4*pi*r^3 :-)

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2011 af Walras

1000=3/4*π*r3 <=> r=[4000/(3π)]1/3≈7,5


Svar #2
21. november 2011 af Falaffel (Slettet)

Hvordan får du r den anden side af ligeheds tegnet? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2011 af Walras

Det gør jeg ret beset ikke. Jeg rykker alt andet end r.


Svar #4
21. november 2011 af Falaffel (Slettet)

Okay, kan du forklare mig hvordan du gør det så? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november 2011 af Walras

1000=3/4*π*r3 <=>

Gang med 4 på begge sider af lighedstegnet, da

4000=3*π*r3 <=>

Divider med 3π på begge sider af lighedstegnet, så

4000/(3π)=r3 <=>

Tag den kubikroden på begge sider af lighedstegnet, så

[4000/(3π)]1/3=r


Skriv et svar til: At isolere r! Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.