Matematik
Areal og bestemt integral
Jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave og jeg ved, at facit er 9/2 men jeg kan ikke se, hvordan jeg kommer frem til resultatet, så det ville være rart med forklaring :-)
"Beregn arealet af det område, der begrænses af grafen for f og linjen m, når f(x) = x2 og m : y = x + 2"
Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
Beregn først x-koordinaterne x1 og x2 for skæringspunkterne mellem grafen for f(x) og linien m. Beregn dernæst arealet af området som
A = x1∫x2 (g(x) - f(x)) dx ,
hvor g(x) er forskriften for den rette linie.
Svar #3
22. november 2011 af peter lind
Find skæringspunkterne mellem linjen og grafen for f. Arealety kan så findes af ∫x+2-x2dx, hvor grænserne er de fundne skæringer.
Svar #4
22. november 2011 af nielsenHTX
Det er altid en god ide at tegne det. se fil
vi er altså interesseret i at finde det grå område.
find først hvor f(x)=m
derefter integrer du m mellem de to punkter.
Du har nu fundet arealet under den rette linje, men var jo kun interesseret i arealet under linjen, men over f(x) du skal altså trække integralet af f(x) mellem de to punkter fra.
Skriv et svar til: Areal og bestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
