Matematik

NULPUNKTER FOR 3. GRADS POLYNOMIUM???

22. november 2011 af mathildesten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med den her funktionsundersøgelse, og har lidt besvær med at finde nulpunkter for et 3. gradspolynomium, for kan ikke få dem til at passe med min graf. 

Sætningen hedder:

2x3+4x2-16x


Nogle der kan hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er en oplagt rod, der let kan gættes, hvorved polynomiet kan reduceres til et 2.-gradspolynomium, der kan løses ved de sædvanlige metoder.


Svar #2
22. november 2011 af mathildesten (Slettet)

Skal jo ikke bruge gætterier, skal lave udregningen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så sæt en fælles faktor uden for en parentes. Men i øvrigt løses mange af den slags ligninger af grad 3 eller højere ved at gætte en eller flere af rødderne. Her er det bare helt oplagt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2011 af PeterValberg

2x3 + 4x2 - 16x = 0
x(2x2 + 4x -16) = 0
x = 0   ∨   2x2 + 4x - 16 = 0

herfra er det vel indlysende .-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
23. november 2011 af mathildesten (Slettet)

Tak for svar Peter, og ja det er ret indlysende der fra, det gik lige op for mig jeg havde byttet rundt på + og -, så kunne derfor ikke få det til at passe, haha. Men tak for hjælpen begge ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2011 af NejTilSvampe

man kan også bare faktorisere 2x fra starten.

2x(x^2 +2x - 8) = 0

2x*(x+4)(x-2) = 0


Skriv et svar til: NULPUNKTER FOR 3. GRADS POLYNOMIUM???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.