Fysik

Amperes lov

09. juni 2005 af Export (Slettet)
Er der ikke en, der kan give mig en præcis formuleringen af, hvad Amperes lov siger?

Altså noget tilsvarende følgende:

Gauss' lov for E-felter:
'Den totale elektriske flux gennem en lukket (og imaginær), Gaussflade, er lig med den totale elektriske ladning indenfor denne falde, divideret med vakuumpermitiviteten.'

Svar #1
09. juni 2005 af Export (Slettet)

Jeg har godt forstået, at det er noget med summen af den inducerede strøm og forskydningsstrømmen, men jeg mangler en præcis formulering!

Svar #2
09. juni 2005 af Export (Slettet)

Anyone?

Svar #3
09. juni 2005 af Export (Slettet)

Er der virkelig slet ingen, der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2006 af fixer (Slettet)

Det kan man godt, men det er ikke særligt instruktivt at få slynget følgende i hovedet:

Konturintegralet af det tangentielle magnetfelt langs en lukket kurve er lig summen af ledningsstrømmen og forskydningsstrømmen gennem en flade med kurven som randkurve.

Det er helt obskurt og formidler slet ikke det helt essentielle budskab i Ampere-Maxwells lov: at magnetfelter skabes af både ledningsstrømme og af tidsvarierende elektriske felter.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2010 af mehy (Slettet)

Amperes lov går ud på følgende:

Han opdagede at ved at ændre den magnetiske flux sker der elektromagnetisk induktion:

magnetisk flux, ΦB = ∫B•dA og pga. Faradays opdagelse er E=-d/dt ∫B*dA (- pga. lenz lov)

hvis du har en cirkel hvor der løber et E felt, langs en lukket kreds kan du også skrive E som: ∫E•dL

og dermed er Faradays lov: E=-d/dt ∫B*dA)=-dΦB/dt=∫E•dL

Gauss lov:

Elektrisk flux: ΦE=∫E•dA = E*dA*cos(θ) hvor θ er vinklen mellem normal vektoren n (på dA (lille areal)) og E vektoren.

(lukket overfalde integral).

forstil dig du har en kugle med radius R, (dvs. dA et hvert sted er parallel med E så cosθ = 1) og i centrum har du +Q så er flux = 4πr^2*E (1)

så hvad er E?

Columbs lov: F=Qq/(4πr^2ε0) og da E=F/q <=> E=Q/(4πr^2ε0) substituer dette i (1) og du får følgende:

ΦB=Q/εog dette er uafhængig af radius, hvilket giver mening da man kan sammenligne elektrisk flux med luft - luften skal komme ud på en eller anden måde ligegyldigt om du laver kuglen større eller mindre... og dermed gælder formlen også for andre figurer end en kugle...

og dermed er gauss' lov følgende: ΦE=∫E•dA = (Summen af Q inde i figuren, som du må vælge)/ε0

husk ∫E•dA skal være det lukket integrale tegn altså integralet over en lukket overfalde...


Skriv et svar til: Amperes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.