Fysik

Henfaldskonstanten, Definition

27. november 2011 af techs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ville høre, om der ikke er nogen, som kan fortælle mig lidt om henfaldskonstanten (k) udover k = ln(2)/t1/2.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

k defineres ud fra
                                       A = Ao·e-k·t         k>0

eller
                                       N = No·e-k·t         k>0

 


Svar #2
27. november 2011 af techs (Slettet)

Hvad er enheden så s^-1(Bq) eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af mathon

               enheden er "tidsenheden" -1


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Den beskriver hvor mange henfald der vil ske pr. tidsenhed(sandsynlighedsbaseret) bare på eksponentiel form, jeg går ud fra at den ser sådan ud ligningen ca.

N = N0*exp(-k*t)

Du kunne jo også skrive din ligning som: N = N0(1+r)^t, men til brug i andre sammenhænge er den øverste nok at foretrække.

der forsvinder altså ln(k) pr tid.


Svar #5
27. november 2011 af techs (Slettet)

Okay, mange tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2011 af mathon

@#4                  

                    N = No·e-k·t         k>0
         
                    "...der forsvinder altså ln(k) pr tid
"      --->   der forsvinder  k·N(t) pr tid
eller med

                    N = No·at         0<a<1
                                                                                        der forsvinder  |ln(a)| pr tid

               

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2011 af mathon

rettelse til #6

@#4                  

                    N = No·e-k·t         k>0
         
                    "...der forsvinder altså ln(k) pr tid
"      --->   der forsvinder  k·N(t) pr tid
eller med

                    N = No·at         0<a<1
                                                                                       der forsvinder  |ln(a)|·N pr tid

               

 


Skriv et svar til: Henfaldskonstanten, Definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.