Fysik

Beregn temperaturen

02. december 2011 af LDKdk (Slettet)

Hej jeg skal beregne temperaturen for en lysdiode. først skal jeg finde R0= R/(1+a*t) men jeg skal finde t på min graf som jeg har tegnet, men jeg ved ikke hvordan t skal aflæses? nogen som kan hjælpe?      


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare, hvad du kender i opgaven, og hvad du skal finde.


Svar #2
02. december 2011 af LDKdk (Slettet)

jeg skal udregne hvad er trådens temperatur, når pæren lyser. Jeg ved at stuetemperaturen er 21 grader og at R =71,43 Ω. Jeg vil bruge formlen R0= R/(1+a*t). ind til videre har jeg gjort således men jeg ved ikke om det er helt korrekt ; R0 = 71,43 Ω /(1+0,0048 °C-1 *21°C) =64,89 Ω. men min lærer snakkede om, at jeg skulle aflæse noget på en graf jeg har tegnet, men hvad er jeg ikke helt sikker på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2011 af mathon

    det, der skulle aflæses, var nok
 
                                                  I = 1/R·U     i det omhske område af karakteristikken


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2011 af mathon

hvoraf
                              Rt / R21 = 1+α·Δt

                              

                              Δt = (t-21ºC) = ((Rt / Ro) - 1) / α

                              t = ((Rt / R21) - 1) / α   +   (21ºC)


Svar #5
03. december 2011 af LDKdk (Slettet)

Dette er hvad jeg har sjort

Stuetemperatur = 21 °C

R0= R/(1+a*t)

Min lærer siger at her går det lidt galt, da jeg skal ud fra grafen finde modstanden ved stuetemperaturen


R0 = 71,43 Ω /(1+0,0048 °C-1 *21°C) =64,89 Ω 

 


men jeg ved ikke hvordan jeg skal aflæs det på grafen. Jeg har en funktion det hedder R som funktion af I. skal jeg så bare  gå op af R aksen og aflæse ved 21?


Skriv et svar til: Beregn temperaturen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.