Matematik

ln(x) er den naturlige logaritmefunktion????

03. december 2011 af eravn (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave der lyder:

f(x)=3x^2 + 2ln(x)
- bestem f '(2) 
- hvad skal jeg sætte ind på ln(x) plads??? og hvordan udregnes den???

en anden opg lyder:

 

g(x)=e^5x
- bestem g '(x)

- hvad skal jeg sætte in på e plads?? og hvordan udregnes den???

 

håber der er en, som kan hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal først beregne den afledede funktion f'(x) og så sætte x = 2 ind i forskriften for f'(x). 

Tilsvarende skal man beregne den afledede funktion g'(x). Benyt, at ekx er en eksponentialfunktion og benyt reglen for, hvorledes man differentierer en eksponentialfunktion.


Svar #2
06. december 2011 af eravn (Slettet)

Tak for svar :) det var brugbart 


Skriv et svar til: ln(x) er den naturlige logaritmefunktion????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.