Matematik

kontinuerte funktion

04. december 2011 af bareenperson (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

hvad er kontinuerte, og hvordan finder jeg ud af om en funktion er kontinuerte eller ej ???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ordet kontinuert betyder sammenhængende. Benyt definitionen for at en funktion f(x) er kontinuert i et punkt x0 :

∀ε>0 ∃δ>0 : |x - x0| < δ ⇒ |f(x) - f(x0)| < ε


Svar #2
04. december 2011 af bareenperson (Slettet)

i spørgsmålet har jeg ikke fået angivet x0. skal jeg selv finde det eller kan det være et tilfældigt punkt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

En funktion, der er kontinert i ethvert punkt, kaldes en kontinuert funktion. Hvis man skal undersøge om en funktion er kontinuert, vælger man et punkt x0 og foretager undersøgelsen der.


Svar #4
04. december 2011 af bareenperson (Slettet)

f1(x) = x2                vælger 2 til at være min x0

men kan ikke se hvordan jeg kan sætte det ind i defenitionen

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal ikke vælge x0 til en bestemt værdi, men fortage undersøgelsen ved et x0 .


Svar #6
04. december 2011 af bareenperson (Slettet)

jeg kan ikke forstå det

hvis jeg fortager en undersøgelse med 2 som x0 betyder det at f(x) -f(x0)  =  0  

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal forsøge at vurdere |f1(x) - f1(x0)| = |x2 - x02| = |(x+x0)(x-x0)| i en omegn omkring x0 .


Skriv et svar til: kontinuerte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.