Kemi

hjælp til beregning af koncentration af kaliumpermanganat

04. december 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, har lavet et forsøg hvor koncentrationen af en ca. 0,02 M KMnO4 skulle bestemmes ved titrering med en mængde natriumoxalat. 

Jeg kan bare ikke få mine beregninger til at stemme, og håber i kan hjælpe:

 

a. opskriv molforfoldet mellem kaliumpermanganat og natriumoxalat.

b. beregn stofmængden af natriumoxalat

c. Beregn stofmængden af kaliumpermanganat.



d. Beregn koncentrationen af kaliumpermanganat. 
 

til;

 

a1: har jeg fået det til 2:5

b1: n(natriumoxalat) = m/M = 1,504 g /134 g/mol = 0,0112mol

c1:Molforholdet mellem KMnO4 og N2C2O4 er 2:5. derfor ganges stofmængden af N2C2O4 med 2/5.

n(KMnO4) = 0,0045 mol

 

d1: 

Ved første ækvivalenspunkt. = 20,1 ml

C(KMnO4) = 0,0045mol/0,0201 L = 0,22 M

Ved anden ækvivalenspunkt. = 22,9 ml
C(KMnO4) = 0,0045 mol/0,0229 L = 0,196 M

Håber der er en som vil tjekke mine beregninger efter, for som i kan se er koncentrationen jo slet ikke i nærheden af 0,02 M . 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Arguendo (Slettet)

Hvor har du de 1,504g fra? 

Du bliver nød til at give alle informationerne, hvis vi skal kunne hjælpe :-)


Svar #2
05. december 2011 af TheLeresa (Slettet)

 ups, 1,504 g er fra det jeg afvejede af natriumoxalat til forsøget :-) håber du kan hjælpe


Skriv et svar til: hjælp til beregning af koncentration af kaliumpermanganat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.