Matematik

Eksponentiel funktion

05. december 2011 af nath0733 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der er er søde at hjælpe mig med denne opgave? Er helt på bar bund..

 

En eksponentiel funktion har vækst-raten 0,22 og b = 4,2

- Opskriv funktionen så den uafhængige variabel er t og den afhængige variabel er w.

- Udregn hvor mange gange større funktionsværdien bliver hvis
t vokser med 15 og hvis t vokser med 24 -- altså hvis ?t = 15 og ?t = 24

 

Tusind tak på forhånd :)


Svar #1
05. december 2011 af nath0733 (Slettet)

Spørgsmålstegnene skulle have været en trekant, altså delta!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen har foskriften w = b·at . Konstanten b er opgivet, og konstanten a bestemmes ud fra den anden oplysning i opgaven.

Endelig beregnes

(w(t + Δt) - w(t)) / w(t)

for de to værdier af Δt .


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af PeterValberg

w(t) = 4,2·0,22t

altså en aftagende eksponentiel funktion, idet vækstraten 0 < a < 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.