Matematik

Potens funktion ....

05. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hey! Jeg har fået lavet en regression på denne opgave, og derved fundet en forskrift.. Nogle, som har et forslag til opgave b?

Diameter (mm) 4 | 5 | 6 | 8 | 10 | 14 | 16 | 20 | 24 | 26
Brudstyrke (kg) 250 | 400 | 600 | 1000 | 1550 | 3200 | 4000 | 6000 | 8600 | 10.000

a) Benyt tabellen til at bestemme f(x).

f(x) = 17,0922 * x^1,96192 - lavet i TI-InterActive

r2 = 0,999511

b) Benyt den fundne forskrift f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

 

På forhånd tak! ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af peter lind

løs ligningen 2*f(x) = f(k*x)


Svar #2
05. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, hvad er mit f og mit k??


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af peter lind

Det er k der er den ubekendte. f(x) er den funktion, du har fundet ved regression. Det bemærkes at x går ud af ligningssystemet.


Svar #4
05. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hmm, hvordan får jeg så isoleret k? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2011 af YesMe (Slettet)

#4

Du skal løse ligningen 2f(x) = f(FUCK)  ups .. 2f(x) = f(kx)

dvs 2·17,0922 *x1,96192 = 17,0922 *kx1,96192


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2011 af peter lind

mere præcist lignigen 2* 17,0922 * x1,96192 = 17,0922 * (kx)1,96192


Svar #7
05. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Okay... Men kan jeg få, at vide hvad (kx) står for?

17,0922 * (kx)^1,96192 er vel ikke det endelige resultat?

Jeg skal vel tage den 1,96192 rod af 17,0922 for, at isolere (kx)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2011 af peter lind

Du skal isolere k. Det er k, der er den ubekendte. Divider ligningen med 17,0922. Divider den dernæst med x1,96192


Svar #9
06. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hvad er det K står for??

og hvordan får jeg isoleret k, når jeg har ligningen 2* 17,0922 * x1,96192 = 17,0922 * (kx)1,96192 ;S?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2011 af peter lind

#9  Se #8


Svar #11
06. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Ja, men hvilke tal skal jeg dividere med?

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. december 2011 af YesMe (Slettet)

#11

Hvad er der du ikke forstår din @£$€{$£@€$[{? Du skal læse og forstå ellers ligner det bare, at din højre hjernedel er voldtaget af din venstre hjernedel. Der står, du skal læse #8 .. og nu siger du "hvilke" tal du skal dividere med? Tror du, at man skal dividere med 112 bare for at have politiets/ambulances (whatever) hjælp eller hvad? Nænej .. Se her:

2* 17,0922 * x1,96192 = 17,0922 * (kx)1,96192       ⇔

(2* 17,0922 * x1,96192)/17,0922 = (kx)1,96192        ⇔ prøv at løse videre .. uden at ringe 112 ..


Skriv et svar til: Potens funktion ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.