Matematik

Eksponentiel funktion

06. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hej..

År | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 |
BNP (mia. kr. | 1090 | 1124 | 1156 | 1193 | 1219 | 1250 | 1294 |
 

P(t) = P0 * at
 

a) Bestem tallene P0 og a.

P(t) = 1092,34 * 1,02826x – Lavet i TI-InterActive. (Eksponentiel regression)

b) Beregn Danmarks bruttonationalprodukt i 2006, og sammenlign med Danmarks faktiske bruttonationalprodukt i 2006, som var 1638 mia. kr.

P(12) = P0 * a12

P(12) = 1092,34 * 1,0282612 

P(12) = 1526,14 mia. kr. i 2006

Da modellen og det faktiske bruttonationalprodukt i 2006 har en differens på 111,86 mia. kr., som svarer til en fejlprocent på 7 %. I hvert fald er bruttonationalproduktet højere i virkeligheden.

Er disse opgaver korrekte??

PÅ forhånd tak! ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Husk lige at skrive hvilke data du bruger som y og x..

Altså er år din y værdi'er eller omvendt..

Men det er da rigtigt lavet..


Svar #2
06. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Altså du mener, at jeg skal skrive den generelle forskrift for eksponentiel funktion op? y = b * aX

Eller hvad mener de?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Ja men du skal lige skrive hvilke data du bruger som x og y

Altså du har brugt dit årtal som y værdier?

År | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | Er dette din x værdi'er

Skriv hvilke værdier der hvad..


Svar #4
06. december 2011 af matematiklytter (Slettet)

Nåe, men det giver lidt sig selv, når det er en regression - list1 og list2 :-) Men tak alligevel!


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.