Matematik

lineære funktion omk.

07. december 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sammenhængen mellem prisen y i kr. pr. stk. for en vare og forbrugernes efterspørgsel x i stk. antages at være lineær, y=f(x). Ligeledes antages sammenhængen mellem prisen y i kr. og udbuddet x i stk. også at være lineære, y=g(x). Det er konstateret følgende observationer:

Antal stk. = x = 10.000 stk. og 100.000 stk.

Pris(eftersp.) = f(x) = 38 kr. og 20 kr.

Pris(udbud) = g(x) = 13 kr. og 40 kr.

Bestem forskrifterne fir f(x) og g(x)

 

Hvordan gør jeg det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af mathon

 

         benyt topunktsformelen
                                                                (y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1)

                                                 


Svar #2
07. december 2011 af JTPUK (Slettet)

det har jeg gjort, men -18/90.000 giver -0,0002 eller -5000 hvis du vender det om.

Og det kan ikke være rigtigt.

hvis det bliver lavet grafisk skal der jo være en ligevægtspris mellem f(x) og g(x)...?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af mathon

 

         topunktsformelen
                                             (y-38) / (x-10.000) = (20-38) / (100.000-10.000) = -0,0002

                                             (y-38) / (x-10.000) = -0,0002

                                             y - 38 = -0,0002x + 2

                                             y = f(x) =  -0,0002x + 40

 

                                                


Svar #4
07. december 2011 af JTPUK (Slettet)

vil det sige at f(x) = -0,0002x+40?

og g(x) = 0,0002x+15???

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2011 af mathon

 

 

         topunktsformelen
                                             (y-13) / (x-10.000) = (40-13) / (100.000-10.000) = 0,0003

                                             (y-13) / (x-10.000) = 0,0003

                                             y - 13 = 0,0003x - 3

                                             y = g(x) = 0,0003x + 10

 

 

                                               


Svar #6
07. december 2011 af JTPUK (Slettet)

hmmmm men begge grafer er jo konstante.... hvordan skal jeg så finde ligevægts prisen???

udbud skal jo helst være en graf der stiger

eftersp. en der falder.....


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2011 af mathon

              graferne er jo netop ikke konstante

                                                  f(x)                  =           g(x)

                                                 -0,0002x + 40  =  0,0003x + 10

                                                                     x  =  60.000


Skriv et svar til: lineære funktion omk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.