Matematik

rektangel

07. december 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Et rektangel er indskrevet i en halvcirkel med en raduis på 10 meter som vist på figuren.
Bestem længde og bredde, så rektanglet får maksimalt areal.

 

Er lost nogen hjælp og finde? =)


Svar #1
07. december 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

ingen?


Svar #2
07. december 2011 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

=(


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1116395 , hvor samme opgave diskuteres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2011 af frost1988 (Slettet)

jeg har lagt samme spørgsmål ind tidligere i dag...

du skal bruge a2+b2=c2

du har fået oplyst at c = 10

du skal beregne arealet og derfor skal du bruge A=L*B

siden B (den korte side i rektanglen) svare til siden a i trekanten

siden L (den lange side i rektanglen) svare til b/2 i trekanten

 

nu har du

 

A=L*B og B2+(L/2)2=102

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2011 af frost1988 (Slettet)

jeg er kommet frem til at B = 5,772 og L = 16,3306

men jeg er ikke sikker på det er korekt da jeg selv har problemer med opgaven

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Jeg henviste i #3 til den tidligere tråd, bl.a. fordi, jeg havde skrevet et indlg der med hjælp til opgaven. Det er mest praktisk at køre hele diskussionen i een tråd, og jeg vil da foreslå at fortsætte i den anden tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2011 af frost1988 (Slettet)

#6

den tråd du henviser til er det spørgsmål jeg stillede, da jeg ikke syns jeg fik nogen svar med noget som jeg ikke havde skrevet valgt jeg at skrive videre i denne tråd, i håb om at spørgsmålet var stillet på en bedre måde og der så vil komme nogen nye svar... =)


Skriv et svar til: rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.