Matematik

Komplet løsning, Homogene ligning

08. december 2011 af thomaasskoov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg er ude efter at finde den komplette løsning af en andenordens homogen differentialligning.

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette?

 

På forhånd tak, 

 

Mvh.

Thomas Skov


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af smileytoday (Slettet)

Prøv at skriv den op.


Svar #2
08. december 2011 af thomaasskoov (Slettet)

Nåe, men det er mere sådan generelt.

Hvis man skulle redegøre for den komplette løsning til den homogene ligning, hvordan skulle det så lyde.

altså noget med:

Hvad gør den (den egenskaber)

Hvordan finder man den

Osv. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af mathon

den komplette løsning af til en andenordens homogen differentialligning med reelle koefficienter

                                    a·y '' + b·y ' + c·y = 0

man bemærker,
at hvis r er en rod
gælder
                                    y = er·x

                                    y ' = r·er·x     og    y '' = r2·er·x

dvs
                                   (ar2 + br + c)er·x = 0               hvor   er·x>0
dvs

                                   ar2 + br + c = 0         (den karakteristiske ligning)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2011 af smileytoday (Slettet)

Prøv alligevel at skriv en sådan differentialligning op så vi er enige om notationen, om koefficienterne er konstante osv.


Svar #5
08. december 2011 af thomaasskoov (Slettet)

jeg ved ikk om den er for svær men:

x''(t)+6x'(t)+5x(t)=20t2+48t+13 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2011 af smileytoday (Slettet)

Den differentialligning er ikke homogen. Udtrykket på højre siden er jo kun 0, hvis t er rod i polynomiet.

Men ellers løses en homogen differentalligning, som mathon skriver, altså hvis:

a x''(t) + b x'(t) + c x(t) = 0,

så skal du løse ligningen a r2+b r + c = 0, og sætte de fundne værdier af r=(r1,r2) ind i:

x(n)(t) =rn er t,

hvor (n) angiver hvor mange gange der differentieres.  


Svar #7
08. december 2011 af thomaasskoov (Slettet)

Sorry, det mig der sover :)
- men jeg tror jeg har forstået det nu, tak for det ;)


Skriv et svar til: Komplet løsning, Homogene ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.