Fysik

Beregn solens effekt?? og andre spørgsmål. HJÆLP!

10. december 2011 af chrisBH (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Har brug for at få hjælp til hvordan man regner disse forskellige spørgsmål. det er nogle formler vi ikke har fået uddelt. Har siddet og bøvlet med det i lang tid, men forstår det simpelthen. 
 

1) Beregn Solens effekt når vi ved at, i Jordens afstand modtager vi 1350 W/m2. Antag at ener-gien sendes jævnt ud over en kugleskal med radius 1 AE.
2) Find brændværdien for kul og udregn hvor mange kilo kul pr sekund, Solen skulle brænde, hvis det var kul, som var Solens brændstof.
3) Hvor mange år ville Solen kunne brænde, hvis den bestod af kul?
 

MANGE TAK PÅ  FORHÅND.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2011 af Enhver (Slettet)

1)  Her skal du bruge formlen   I = P / (4*π*r2)   hvor I =1350 W/m2  og  r = 1 AE = 1,496*1011 m


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2011 af Enhver (Slettet)

2)  Effekten som ud beregner i forige opgave, dividerer du med brændværdien for kul.


Skriv et svar til: Beregn solens effekt?? og andre spørgsmål. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.