Matematik

Eulers formel

10. december 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

z^n=(|z|·e^ix )^n=|z|^n·e^ixn=|z|^n·((cos(nx)+i sin(nx))

 

Er der nogle der kan forklarer det sidste led i formlen, eller mere præcist, hvordan man kommer fra

 

e^ixn=cos(nx)+i sin(nx)

 

Jeg ved godt, at cos(x)+i sin(x) = e^ix , men kan simpelthen ikke forstå hvordan man bare kan trække n, altså potensen ned..

 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2011 af mathon

det ligger i potensreglen

                                                  (an)p = anp

                                                  (eiθ)n = ei(nθ)


Svar #2
10. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

Jeg forstår godt hvordan man kommer fra z^n=(|z|·e^ix )^n=|z|^n·e^ixn hvor man bruger et du siger, men det er næeste step jeg ikke forstår, altså |z|^n·e^ixn=|z|^n·((cos(nx)+i sin(nx)).. jeg vil værdsætte hvis du vil uddybede dit svar,

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af NejTilSvampe

e^iq = cos(q) + isin(q)

i det her tilfælde er q = nx


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: Eulers formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.