Matematik

Integration ved substitution

10. december 2011 af Rins (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at integrere ∫x·(x^5)^(1/6).

Foreløbigt er jeg selv kommet så langt:

For at udregne dette ubestemte integral benyttes først reglen for integration ved substitution. x^5 vælges her til at være den indre funktion t. Altså:

t=x^5⇔t'=dt/dx=5x^4⇔dt=5x^4 dx⇔dx=1/(5x^4)dt. 

t og 1/(5x^4)dt indsættes herefter på deres respektive pladser i det oprindelige integral. Altså: 

∫x·t^(1/6)·1/(5x^4) dt=∫t^(1/6)·1/(5x^3) dt. 

Og det er mere eller mindre her, at jeg går i stå. Jeg har overvejet at bruge omvendt substitution, men jeg kunne ikke få det til at lykkes. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2011 af SuneChr

Benyt,      x1·x5/6 = x11/6   og  integration af en potens. Så er den hjemme.


Skriv et svar til: Integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.