Fysik

lille spørgsmål

11. december 2011 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se vedhæftet fil med en udledning af et udtryk, som egentlig ikke er relevant.
Jeg er interesseret i udtrykket:
dΘ = dL/L
burde det ikke være tan(dΘ) eller er det fordi, at tan(Θ)=Θ for Θ→0, ligesom sinus og cosinus i taylorrækker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af SuneChr

dΘ / dL  =  1 / L    ⇔     Θ  =  c  +  ln L                    c ∈ R


Svar #2
11. december 2011 af zezima (Slettet)

uuupps jeg glemte at vedhæfte filen, så I har jo ikke haft nogen ærlig chance for at forstå mit spørgsmål..

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af Lurch (Slettet)

I princippet så ja, det burde være dL/L = tan(dØ), men som du selv siger så bruges det at Ø=tan(Ø) for Ø<<1. Og den approksimation er helt i orden da dL jo er uendelig lille. 


Skriv et svar til: lille spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.