Kemi
Beregning af opløselighed i vand?
Svar #1
11. december 2011 af mathon
den molære opløselighed af
AxBy kaldes s
AxBy (aq) ---> x Ay+ + y Bx-
molære ionkoncentrationer: s x·s y·s
ionproduktet
[Ay+]x · [Bx- ]y = (x·s)x · (y·s)y = Kop
hvoraf
xx·yy·sx+y = Kop
s = x+y√(Kop / (xx·yy)) = (Kop / (xx·yy))1/(x+y)
Svar #2
12. december 2011 af mathon
eksempel
Fe(OH)3 (aq) ---> Fe3+(aq) + 3 OH- (aq)
molære ionkoncentrationer: s s 3·s
ionproduktet
[Fe3+] · [OH- ]3 = s · (3·s)3 = Kop = 4·10-38 M4
hvoraf
27s4 = 4·10-38 M4
s = ((4·10-38 M4) / 27)0,25 = 1,962·10-10 M
opløseligheden i vand af jern(III(oxid er 1,962·10-10 mol/L
Skriv et svar til: Beregning af opløselighed i vand?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
