Matematik
rumfang af omdrejningslegeme/nyt
Forskriften f(x)= -x^2+6, 0≤x≤2
Udregn omdrejningslegemet der fremkommer når grafen til f drejes 360 grader om førsteaksen.
π*a∫b f(x)^2dx= π*0∫2 (-x^2+6)^2dx= π*0∫2 x^4+36dx = π*02(1/5*x^5+36x)=π(1/5*2^5+36*2)-0= π*32/5+72,
hvad er det jeg gør forkert???????
Svar #1
11. december 2011 af peter lind
Brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på (-x2+6)2 Desuden glemmer du at gange π på det sidste led.
Skriv et svar til: rumfang af omdrejningslegeme/nyt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
