Matematik

Beer-Lamberts lov

12. december 2011 af sarahmuss - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med at udlede Beer-Lamberts lov via differentialligninger og metoden separations af de variable?

beer-lamberts lov:

A= ε(λ)*l*c


Svar #1
13. december 2011 af sarahmuss

nej har fundet ud af at jeg ikke kan bruge differentialligninger til at udlede den, men vil spørge om der ikke er nogen der ellers ved hvordan den bliver udledt? helst detaljeret?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2011 af mathon

Lambert-Beers lov

                                       A = ε(λ)·L·c                       er en empirisk formel


Svar #3
13. december 2011 af sarahmuss

ja, men den er blevet til udefra Beers og Lamberts lov og det er det jeg skal udlede


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. december 2011 af mathon

#2


Lambert-Beers lov

                                            ln(I/Io) = -ε(λ)·L·c          er en empirisk formel

 

                                            Absorbansen = ε(λmax)·L·c      hvor λmax er bølgelængden for
                                            det monokromatiske lys, der giver størst svækkelse af lysintensiteten
                                            ved passage af kuvetten med længden (bredden) L og molær
                                            opløsningskoncentration c.

 

Lambert-Beers lov forudsætter, at lysintensiteten kun nedsættes ved absorption og eksempelvis ikke ved tilbagekastning, som det sker i kolloide og koncentrerede opløsninger.

                                          


Skriv et svar til: Beer-Lamberts lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.