Matematik

Rettelse af udregning. Hjææælp

13. december 2011 af larsdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen,

Jeg sidder med en opgave uden hjælpemidler kaldet opgave 1.011.

Udregningen af opgaven er vedhæftet som skærmbillede.

Vil nogle være venlige at tilføje kommentarer, eller rette eventuelle fejl i udregninger. Tilføjelser er også velset :-)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af nielsenHTX

du har ikke differentieret korrekt.

(7ln(x)*x)' er ikke 7/x
(f*g)' = f 'g+f g'

 


Svar #2
13. december 2011 af larsdrengen (Slettet)

Kan du evt. komme med dit bud på hvordan opgaven skal løses, hvis du har tiden og lysten? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2011 af nielsenHTX

# 2

f '(x)= 7+7*ln(x)-4*x (se #1 hvorfor)

f '(1)= 7+7ln(1)-4*1=3 (altså havde du noget heldigt kommet frem til det rigtige resultat)

resten ser fint ud.


Svar #4
13. december 2011 af larsdrengen (Slettet)

Tak for det, pænt gjort :-) Men er det godt nok resten, men hensyn til at indsætte i en generel funktion? Man skal ikke bruge tangentligningen?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2011 af nielsenHTX

så lidt

#4 er smag og behag begge dele er rigtige.

personligt bruger jeg tangentligningen da den også indgår i andre formler

#6 ja.


Svar #6
13. december 2011 af larsdrengen (Slettet)

Like this?

#5, Tak for det!


Skriv et svar til: Rettelse af udregning. Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.